Трима румънски граждани ще получат шанс за живот след донорска ситуация,

...
Трима румънски граждани ще получат шанс за живот след донорска ситуация,
Коментари Харесай

Българка спаси живота на трима румънци

Трима румънски жители ще получат късмет за живот след донорска обстановка, осъществена от медицински екип в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново. От лечебното заведение потвърдиха за „ Фокус “ за случая и прецизираха, че координатор на дейностите е била доктор Сибила Маринова.

„ Донорската обстановка е осъществена, откакто на 28 септември околните на изпаднала в мозъчна гибел 76-годишна жена вземат благородното решение да  дарят нейните органи  и да дадат живот на други изцяло непознати хора. Поради медицински индикатори на донора, в България не е имало подобаващи реципиенти за трансплантация. По линия на съглашение за съдействие сред ИА „ Медицински контрол “ и Националната организация за трансплантация на Румъния, черният дроб и бъбреците са предоставени на румънската страна “, прецизират от Министерство на здравеопазването.

Здравните управляващи в България сервират откровени съболезнования към околните на донора и благодарят за  хуманния им жест . „ Благодарност изричаме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация “, споделят още от Министерство на здравеопазването.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР